BATISTE: 1ª VICTÒRIA

SOBRESEGUT L’EXPEDIENT Al DIRECTOR D’ALMOINES

Amb data de 4 de Desembre, Batiste Malonda, director del C.P. El Castell d’Almoines, ha rebut una resolució de la Direción General de Personal del 13 de novembre pel qual se sobreseu l’expedient disciplinari incoat al final del curs passat i ordena l’arxiu de les actuacions.

Com es recordarà, la Consellería va impedir el passat curs la renovació de Batiste Malonda com a director del centre. Aquesta actuació de la Consellería que afectava a un professor i un centre que són model i exemple de la renovació pedagògica valenciana, va desencadenar una ona d’adhesions i protestes que coicidiren en els primers moments de creació de les Plataformes en Defensa de l’Ensenyament Públic, i que va motivar la incorporació dels punts 10 i 11 del seu manifest.(*)

La crida a la solidaritat amb Batiste Malonda que va ser recollida fins i tot per la Web del Fòrum Mundial d’Educació, va rebre més de 4000 adhesions de sindicalistes, professionals, artistes, mares i pares i organitzacions d’Europa, Àfrica, i Amèrica, així com la realització de diversos actes i mobilitzacions.

L’ STEPV, que es felicita per aquest triomf de la comunitat educativa, exigeix, alhora que s’iniciï el procés electoral que permitisca triar lliure i democràticament al CP El Castell d’Almoines, el seu equip directiu,

STEPV exigeix que la Consellería evite caure en altres actuacions antidemocràtiques contra els equips diretius que s’estan comprometent amb la comunitat educativa en les actuals mobitzacions, així com una sortida positiva als punts de la plataforma que garanteixen un ensenyament democràtic.

(*)

10.Que siguen cessades totes aquelles persones que estan exercint amb caràcter temporal funcions d’inspecció per designació directa dels responsables polítics de la Conselleria d’Ededucació i es convoque un procés selectiu amb el més escrupolós respecte als principis de publicitat, igualtat, mèrit i capacitat.

11.La màxima neutralitat de l’administració i el final d’actuacions partidistes encaminades a controlar les juntes directives dels centres escolars.

Albert Sansano

STEPV-IV

Ârea de Política Educativa i Renovació Pedagògica

TF 660 477 865

asansano@eresmas.net


Aquesta entrada ha esta publicada en ENSENYAMENT, MOVIMENTS SOCIALS. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s