Conclou el IX Fòrum Social Mundial a Brasil

Albert Sansano (STEs) i Leslie Toledo (Federación MRPs)  formaran part de la Secretaria Executiva del FME

El IX Fòrum Social Mundial va concloure ahir a la tarda a Belem (Brasil) amb l’”Assemblea de les Assemblees” en la qual, els distints relators de cadascuna de les Assemblees Temàtiques realitzades al matí, van presentar les conclusions dels seus grups.

El dia anterior, el Consell Internacional del Fòrum Mundial de l’Educació va triar a la seva Secretaria Executiva, que estarà formada, a més de per Albert Sansano (Confederació de Sindicats de Treballadors de l’Ensenyament-Intersindical) i Leslie Toledo (Federació de Moviments de Renovació Pedagògica del País Valencià), per la representació de la Internacional de l’Educació, l’Institut Paulo Freire, la Corporació Viva la Ciutadania (Colòmbia) i el Consell Llatinoamericà de Ciències Socials (CLACSO)
Durant el matí de l’1 de febrer, tots els espais van realitzar les seues Assemblees Temàtiques reunint allí a totes les xarxes i organitzacions que s’ocupen de cada situació o eix. En total, més de 20 Assemblees van tractar temes com Medi ambient, Anul·lació del Deute, Crisi Internacional, Pobles Originaris, Canvi Climàtic, Crisi Financera, Ciència i Tecnologia, Infants i adolescents, Aigua, Drets Humans, Drets de les Dones, etc.

L’Assemblea d’Educació del Fòrum Social Mundial es va reunir en una gran carpa i va reunir a xarxes globals, regionals, nacionals i locals que lluiten pel dret a l’educació. Entre les xarxes internacionals presents van estar, a més de STEs i els MRPs, la Campanya Mundial, el Fòrum Mundial d’Educació, la Universitat de Moviments Populars, la CEAAL, OCLAE, la Campanya Llatinoamericana pel dret a l’Educació, la Internacional de l’Educació d’Amèrica Llatina, diverses xarxes internacionals de treballadors de l’educació, ICAE, REPEM, etc., que van exposar la seua valoració dels seminaris i les propostes per a les conclusions.

Leslie Toledo, representant de la Federació de MRPs va ser triada portaveu d’aquesta Assemblea per a llegir les seues conclusions en l’Acte de Clausura del Fòrum Social Mundial.

3 de febrer de 2009

Aquesta entrada ha esta publicada en ENSENYAMENT, FME - FSM, MOVIMENTS SOCIALS. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s