Manifestació Vaga funció pública 8 de juny

INTERSINDICAL VALENCIANA, USOCV, ANPE, IGEVA, SPPLB, CESMCV, SI-CV, ACAIP i SIAT xifren el seguiment de la vaga en un 62%.

Unes 10.000 persones participen en les manifestacions de la vesprada convocades per aquests sindicats

Unes 10.000 persones es manifesten per la vesprada en el bloc sindical conformat per INTERSINDICAL VALENCIANA, USOCV, ANPE, IGEVA, SPPLB, CESMCV, SI-CV, ACAIP i SIAT. Per provincies: 1.200 persones a Castelló, 1.500 a Alacant i unes 7.500 en València. Al final de les manifestacions s’ha llegit una declaració unitària que s’adjunta al comunicat.

Els sindicats convocants valoren positivament la participació massiva en les tres manifestacions que responen a la crida unitària que han fet aquests 9 sindicats amb una forta presència en les diferents Administracions Públiques valencianes.

També valoren positivament la jornada de que vaga. Una vaga en el sector públic en les provincies de Castelló, Alacant i València que ha tingut un seguiment del 62% d’un conjunt de 230.000 persones que treballen en l’Administració Local, Autonòmica i de l’Estat i sectors com l’ensenyament, sanitat, justícia… La vaga ha tingut un major seguiment en sectors com: justícia, universitat o l’administració local. Els sindicats convocants representen a més de 650 delegades i delegats en el conjunt de les diferents administracions públiques valencianes, essent majoritaris en sectors com: ensenyament, seguretat pública, sanitat, administració autonòmica o administració de l’Estat.

Finalment, els sindicats fan una crida al govern espanyol a retirar el Reial Decret. Una norma que retalla els salaris de més de 2.500.000 de persones que treballen en el sector públic, congela les pensions, retalla les inversions públiques, redueix les prestacions socials en assumptes com la depedència, la maternitat…. Tota una sèrie de mesures que fan pagar la crisi a sectors socials que no l’han generada i que suposaran augment en l’atur i nous tancaments d’empreses.

Aquesta entrada ha esta publicada en ENSENYAMENT, MOVIMENTS SOCIALS. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s