15 juny: No a les retallades a l’ensenyament

Davant la política de retallades d’unitats i programes d’atenció a la diversitat que està posant en marxa la Conselleria d’Educació per al curs que ve, STEPV ha convocat concentracions de protesta per al dia 15 de juny a les 18h en la Plaça Manises de València i en les Direccions Territorials d’Educació a Alacant i Castelló.

Conselleria està informant els centres de les unitats de què disposaran el curs que ve i de les autoritzacions dels programes d’atenció a la diversitat que han sol·licitat (PASE, PROA, PDC, Compensatòria, PQPI, etc.). En molts casos, s’estan denegant unitats i programes que fins ara s’autoritzaven sense problemes.

Les conseqüències d’aquesta mesura són molt greus per al sistema educatiu, per a l’alumnat i per al professorat. D’una banda, la retallada d’unitats o grups comporta l’increment d’alumnat per aula (en alguns casos està confirmat que per damunt de la ràtio màxima) la qual cosa empitjora significativament la qualitat de l’atenció a l’alumnat per part del professorat. No és la millor mesura per a combatre el fracàs escolar que al País Valencià se situa en percentatges pròxims al 40%. La conseqüència per al professorat és l’empitjorament de les seues condicions laborals.

A més, l’eliminació d’unitats du aparellada la disminució del professorat necessari en els centres docents, amb la qual cosa centenars de professors interins (entre 300 i 600) es veuran sense vacant per al curs que ve, si la Conselleria no rectifica.

STEPV també ha confirmat que en alguns casos aquestes retallades afecten especialment els grups en valencià (PEV) i l’alumnat d’aquestes unitats es reagruparà en grups amb el programa d’incorporació progressiva (PIP), en què a més, a partir del curs que ve només podran impartir una sola matèria no lingüística en valencià.

Amb aquesta mesura la Conselleria pretén retallar per al curs 2010/11 entre 9 i 18 milions d’euros a costa del sistema educatiu per a fer front a la crisi, que ni el professorat ni l’alumnat han provocat. A aquestes quantitats cal afegir-li els més de 100 milions d’euros de retalls per al curs que ve en les retribucions del professorat segons el decret-llei publicat pel govern espanyol i els gairebé 4 milions d’euros de les retallades a determinades partides educatives dels pressupostos de 2010 que s’han publicat en el DOCV aquests darrers dies.

El Govern Valencià està posant de manifest quines són les seues prioritats a l’hora de fer front a la crisi i, entre aquestes, no s’inclou ni el professorat ni l’alumnat ni el valencià. Es castiga a la comunitat educativa en la política d’estalvi de l’administració valenciana, que no està retallant en partides supèrflues sinó en el cor del sistema educatiu. La Conselleria ha buscat partides pressupostàries que afecten a la comunitat educativa del sistema públic i al valencià en lloc de, per exemple, deixar de concertar ensenyaments no obligatoris, eliminar pretesos programes contra el fracàs escolar com l’uniforme escolar, desistir de l’ocurrència de l’optativa de xinés amb professorat contractat extern al sistema, cancel·lar les subscripcions desmesurades a determinats mitjans de comunicació que arriben a desenes a tots els centres educatius, recuperar la gestió de la construcció de centres escolars i la dissolució del forat negre que representa CIEGSA, etc.

STEPV no pot consentir que el professorat i el sistema educatiu públic paguen les conseqüències de la crisi i per això insta a la comunitat educativa a manifestar el seu rebuig en les concentracions del proper 15 de juny.

13 juny 2010

Aquesta entrada ha esta publicada en ENSENYAMENT. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Una resposta a 15 juny: No a les retallades a l’ensenyament

 1. rosa ha dit:

  Hola un saludo y un abrazo , estos datos que os voy dar son ciertos y podreis comprobar :

  Joaquin Molina Jaen es Policia, su esposa Ana Jimenez Lopez es dueña y trabaja en la peluqueria de la C/Llanera de Ranes nº 17 del Barrio de Jesus en Valencia, estos a su vez viven en la Calle Josep Serra Carsi nº 8-7 de Catarroja 46470
  ( zona Universidad La florida) .
  Dicho esto a su hija Lucia Molina Jimenez la llevan al Colegio Publico Pablo Neruda del Barrio de Malilla en Valencia desde el 2010, al matricularla ese año en preescolar pusieron el domicilio del abuelo paterno que curiosamente esSARGENTO DE LA GUARDIA CIVIL el cual se llamaJoaquin Molina Carrillo y vive en la Calle Isla Formentera nº32 del barrio de Malilla en Valencia, los abuelos maternos viven en el mismo patio tambien y se llama el abuelo materno Diego Jimenez Cortes.
  ( ocultando su verdadero domicilio familiar de Catarroja , Falseando datos ).
  Ana Jimenez Lopez y su marido el Policia Joaquin Molina Jaen,
  comentaban a otros justificando:
  la carga represiva policial contra los estudiantes delInstituto Luis Vives diciendo que los estudiantes erandelincuentes y provocaban a los policias .
  Dicho esto en nuestra opinion los delincuentes son ella y su marido ,
  porque les han descubierto que ni viven aqui ni trabajan aqui:
  ya que cometen FRAUDE ESCOLAR , ya que no tienen domiciliolaboral o de trabajo pues el esta de policia en Mislata y si ya no esta alli no puede estar en el Barrio de Malilla ya que aqui no hay comisarias, y ella es empresaria de una peluqueria que no es del barrio , arriba mencionada .Tampoco tienen domicilio familiar en el barrio de malilla , ya que ellos viven en La calle – Josep Serra Carsi nº 8-7 de Catarroja 46470 (en la zona de universidad la florida ) (pueblo de Valencia) .
  (aqui en el barrio viven los abuelos , no ellos que son los padres).

  Que son los requisitos que se exigen obligatoriamente para matricular ,tener domicilio familiar de los padres en primer lugar Odomicilo laboral de los padres. encima ese año y posteriores se quedaron en el Barrio de Malilla 43 niños sin matricular por falta de plazas escolares ,viviendo realmente los padres en el barrio,(y muchos en el paro)en el enlace de abajo se denuncio en el Levante , nosotras tenemos a nuestros hijos en el mismo colegio y no podemos hacer nada por miedo a represalias , pero da asco ver estas injusticiasque se pasan por alto , un policia y una empresaria los dos pudientes con una sola hija sin vivir ni trabajar aqui en el Barriousan un Colegio Publico Fraudulentamente para su hija ydejan sin plaza a la gente que realmente les corresponde. Y encima despreciando al que reclama derechos en educacion.

  Lo mas idoneo es demostrarlo que se puede ya que estos datos son verdaderos y divulgarlo para verguenza de los que recortan al que no deberian. y que vean que abajo ademas de arriba hay corrupcion por parte de sus servidores mirar el enlace de abajo ,
  un abrazo a todos vosotros que luchais por un mundo justo

  http://www.levante-emv.com/valencia/2010/06/25/malilla-dispone-plazas-escolares-43-ninos-3-anos/717485.html

  http://elpais.com/diario/2011/09/07/cvalenciana/1315423084_850215.html

  rogamos que nos digais si os ha llegado este correo gracias

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s