Concentració contra la reforma contitucional

Concentració contra la reforma contitucional que limita el dèficit públic i contra la reforma laboral aprovada pel govern espanyol.
Dimecres 31 d’agost, a les 19:30 hores, a la Delegació del Govern de València.
Intersindical Valenciana rebutja la reforma constitucional.
El Sindicat que exigeix un referèndum convocarà mobilitzacions.

Intersindical Valenciana rebutja la reforma constitucional per limitar el dèficit públic que ha plantejat el govern espanyol i que compta amb el suport del PSOE i del PP. Per al sindicat, aquesta mesura suposarà una retallada de l’estat del benestar i de les prestacions i drets socials esencials com  l’educació, la sanitat… En els darrers anys hem assistit a una retallada continuada dels recursos econòmics que es destinen a aquests serveis públics bàsics per la població i per acabar amb les desigualtats socials. Ara, amb aquesta mesura imposada pel governs francés i alemany, pel Banc Central Europeu i per altres organismes internacionals, el govern espanyol claudica davant dels podersosos per acabar amb les conquestes socials que tant de sacrifici han costat d’aconseguir a la classe treballadora i als sectors socials més desfavorits i que suposa consagrar les polítiques neoliberals en la carta magna.

A més, tot açò, es fa sense tindre en compte la voluntat popular ni sense convocar cap consulta en la que el conjunt de la ciutadania puga expressar la seua opinió. Una reforma constitucional que afectarà greument a la ciutadania, als seus drets, al model d’estat ja que condicionarà el finançament de les comunitats autònomes i les polítiques econòmiques i socials no pot ser aprovada sense un debat en el conjunt de la societat ni sense que es convoque un referèndum.

Per a la Intersindical Valenciana aquesta reforma constitucional és un pas més en l’aprofundiment de les polítiques antisocials practicades pel govern espanyol, ara amb el consens del PP, de la Patronal i dels sector finnacers que veuen amb bons ulls aquesta reforma ja que els obri el pas a continuar fent negocis i a guanyar diners a costa dels drets socials, de les futures privatitzacions dels serveis públics i del desmantellament de l’estat del benestar.

Per altra part, la Intersindical Valenciana també rebutja les darreres mesures aprovades pel govern espanyol contra la crisi. Unes mesures que van a precaritzar, més encara, el mercat laboral i que afectaran molt negativament a les persones joves, les dones i els immigrants. La pròrroga fins als trenta anys del contracte d’aprenentatge i formació és tota una burla a la joventut. Una joventut que o bé està en l’atur, la taxa d’atur és superior al 40%, o treballa amb contractes molt precaris i temporals i que ara veu com aquesta situació es prorrogarà, si més no, fins als 30 anys.

Aquesta mesura, junt a la suspensió del límit de dos anys per encadenar contractes temporals, no servirà per la creació d’ocupació estable i de qualitat ni per reduir la taxa d’atur sinó per tindre una mà d’obra barata en les empreses.

Intersindical Valenciana considera que aquesta nova reforma laboral, junt a la reforma de les pensions, el pla d’ajust, la rebaixa de l’IVA a la compra de vivendes, el pla de rescat de la banca,  l’augment de l’IVA dels productes bàsics o la reforma constitucional per limitar el dèficit públic responen als interessos dels especuladors financers, la banca i la patronal que continuen obtenint beneficis mentre que la classe treballadora continua pedent drets i pagant els efectes de la crisi.

Per a la Intersindical Valenciana, calen altres mesures, altres polítiques, i tindre la valentia i el coratge necessari per enfrontar-se als mercats i aplicar-les. Per aixó, fa una crida a una mobilització continuada de les treballadores i treballadors i del conjunt de la població en contra de totes aquestes mesures antisocials i per fer veure al govern espanyol i a aquells partits que li donen suport que la majoria de la població no les comparteix. En eixe sentit, la Intersindical Valenciana participarà i donarà suport a totes les que es convoquen en les properes setmanes.

València, 27 d’agost de 2011


Intersindical Valenciana rechaza la reforma constitucional.
El Sindicato que exige un referéndum convocará movilizaciones.

Intersindical Valenciana rechaza la reforma constitucional para limitar el déficit público que ha planteado el gobierno español y que cuenta con el apoyo del PSOE y del PP. Para el sindicato, esta medida supondrá un recorte del estado del bienestar y de las prestaciones y derechos sociales esenciales como la educación, la sanidad… En los últimos años hemos asistido a un recorte continuado de los recursos económicos que se destinan a estos servicios públicos básicos por la población y por acabar con las desigualdades sociales. Ahora, con esta medida impuesta por los gobiernos francés y alemán, por el Banco Central Europeo y por otros organismos internacionales, el gobierno español claudica ante de los poderosos por acabar con las conquistas sociales que tanto de sacrificio han costado de conseguir a la clase trabajadora y a los sectores sociales más desfavorecidos y que supone consagrar las políticas neoliberales en la carta magna.

Además, todo esto, se hace sin tener en cuenta la voluntad popular ni sin convocar ninguna consulta en la que el conjunto de la ciudadanía pueda expresar su opinión. Una reforma constitucional que afectará gravemente a la ciudadanía, a sus derechos, al modelo de estado puesto que condicionará la financiación de las comunidades autónomas y las políticas económicas y sociales no puede ser aprobada sin un debate en el conjunto de la sociedad ni sin que se convoque un referéndum.

Para la Intersindical Valenciana esta reforma constitucional es un paso más en la profundización de las políticas antisociales practicadas por el gobierno español, ahora con el consenso del PP, de la Patronal y de los sector financieros que ven con buenos ojos esta reforma puesto que los abre el paso a continuar haciendo negocios y a ganar dinero a expensas de los derechos sociales, de las futuras privatizaciones de los servicios públicos y del desmantelamiento del estado del bienestar.

Por otra parte, la Intersindical Valenciana también rechaza las últimas medidas aprobadas por el gobierno español contra la crisis. Unas medidas que van a precarizar, más todavía, el mercado laboral y que afectarán muy negativamente a las personas jóvenes, las mujeres y los inmigrantes. La prórroga hasta los treinta años del contrato de aprendizaje y formación es toda una burla a la juventud. Una juventud que está en el paro, la tasa de paro es superior al 40%, o trabaja con contratos muy precarios y temporales y que ahora ve como esta situación se prorrogará, cuando menos, hasta los 30 años.

Esta medida, junto a la suspensión del límite de dos años por encadenar contratos temporales, no servirá por la creación de ocupación estable y de calidad ni para reducir la tasa de paro sino por tener una mano de obra barata en las empresas. Intersindical Valenciana considera que esta nueva reforma laboral, junto a la reforma de las pensiones, el plan de ajuste, la rebaja del IVA a la compra de viviendas, el plan de rescate de la banca, el aumento del IVA de los productos básicos o la reforma constitucional para limitar el déficit público responden a los intereses de los especuladores financieros, la banca y la patronal que continúan obteniendo beneficios mientras que la clase trabajadora continúa pediendo derechos y pagando los efectos de la crisis.

Para la Intersindical Valenciana, hacen falta otras medidas, otras políticas, y tener la valentía y el coraje necesario por enfrentarse a los mercados y aplicarlas. Por eso, hace un llamamiento a una movilización continuada de las trabajadoras y trabajadores y del conjunto de la población en contra de todas estas medidas antisociales y para hacer ver al gobierno español y a aquellos partidos que le apoyan que la mayoría de la población no las comparte. En ese sentido, la Intersindical Valenciana participará y apoyará a todas las que se convocan en las próximas semanas.

Valencia, 27 de agosto de 2011

Aquesta entrada ha esta publicada en MOVIMENTS SOCIALS. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s