´Veniu a reinventar el món´

Albert Sansano

La Cimera dels Pobles Rio+20 per Justícia Social i Ambiental és una activitat organitzada per la societat civil a Rio de Janeiro, paral·lelament a la Conferència de les Nacions Unides sobre Desenvolupament Sostenible (UNCSD) la Rio+20. La convocatòria va ser realitzada durant el Fòrum Social temàtic celebrat en Porto Alegre el passat mes de gener.

La cimera ha estat promoguda perquè darrere lós 20 anys de la Conferència de les Nacions Unides sobre Desenvolupament Sostenible (Rio 92 o Eco 92), la falta d’accions per superar la injustícia social i ambiental ha frustrat expectatives i crescut la desconfiança amb l’ONU. L’agenda prevista per a la Rio +20 oficial —l’anomenada Economia verd— és considerada per nosaltres com a insatisfactòria per enfrontar la crisi del planeta, causada pels models de producció i consum capitalistes.
Per fer front als canvis d’aquesta crisi sistemàtica, la Cimera dels Pobles no ès només un gran esdeveniment. Ès part d’un procés d’acumulació històrica i convergent de lluites locals, regionals i globals que tenen com a marc polític la lluita anticapitalista, classista, anti-racista anti-patriarcal i anti-homofòbica. Volem, d’aquesta manera, transformar el moment de Rio+20 en una oportunitat per tractar dos greus problemes enfrontats per la humanitat i demonstrar la força política dels pobles organitzats. «Veniu a reinventar el món» és la nostra crida a la participació de les organitzacions i moviments socials del món.
El territori de la Cimera dels Pobles ès organitzat de forma lliure de la presència corporativa i amb base en l’economia solidària, agroecologia, en cultures digitals, accions de comunitats indígenes i comunitats remanecientes. La idea és que l’Assemblea Permanent dels Pobles —el principal fòrum polític de la Cimera— organitzat entorn de tres eixos, debatesca les causes estructurals de l’actual crisi civilitzatòria, sense fragmentar en crisi específiques —energètica, financera, ambiental, alimentària. Amb això, esperem afirmar paradigmes nous i alternatius construïts pels pobles i apuntar una a agenda política pels propers anys.
Representant de STEPV. Membre del Grup de Treball d’Educació Riu +20

http://www.levante-emv.com/opinion/2012/06/22/veniu-reinventar-mon/914965.html

 

Aquesta entrada ha esta publicada en ENSENYAMENT, MOVIMENTS SOCIALS. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s