STEPV, CCOO PV i UGT PV animen al professorat a participar massivament en la vaga del 14N

Les organitzacions sindicals STEPV-Iv, FE CCOO-PV i FETE-UGT PV animen al professorat valencià a participar massivament en la vaga general del 14 de novembre, convocada per la Cimera Social -de la qual formen part els tres sindicats- contra les polítiques econòmiques i socials del govern del PP.

És important que el professorat valencià de tots els sectors educatius secunde massivament aquesta vaga

De motius perquè el professorat valencià hi participe hi ha de sobra:

  Retallada del pressupost d’educació en un 14% per a 2013 (que se suma al 20% del 2012) per part del Ministeri d’Educació. Al País Valencià, el pressupost educatiu per a 2013 s’ha retallat un 9,6%.
  Augment de la càrrega lectiva del professorat en detriment de les hores complementàries per a tutoria individualitzada, atenció a pares i mares, biblioteca, etc.
  Augment de les ràtios en un 20%, que dificulta l’atenció personalitzada de l’alumnat.
  Pèrdua de milers de places docents en tres anys.
  Augment del nombre de professorat desplaçat o suprimit.
  Retard en la cobertura de les baixes del professorat que complica molt més l’organització dels centres i l’atenció correcta a l’alumnat.
  Reducció dràstica de beques i ajudes a l’estudi, tant en les quantitats com en el nombre.
  Augment desmesurat de les taxes universitàries i disminució dels programes I+D+i i dels contractes de ciència.
  Pèrdua del 25% del poder adquisitiu del personal de l’administració pública en tres anys i congelació salarial. Desapareix la paga extra de desembre en 2012.
  Increment de l’edat de jubilació.
  Privatització de nombrosos serveis educatius i increment dels acomiadaments del personal en serveis complementaris conseqüència de la reforma laboral i l’acomiadament massiu d’empleats públics en les administracions públiques, sobretot en les universitats.
  En la concertada, el professorat també pateix els efectes negatius de la reforma laboral: facilitats d’acomiadament, modificació unilateral de condicions laborals desregularització parcial de la jornada, etc.
  Futur incert per al nostre alumnat. Les polítiques d’austeritat dels governs del PP només han aconseguit més atur i s’ha abandonat a la seua sort el jovent que no té perspectives de futur.
  L’avantprojecte de llei orgànica per a la millora de la qualitat educativa (LOMQE) no s’ha discutit democràticament amb la comunitat educativa. Permet la segregació de l’alumnat, el professorat i els centres. Devalua l’actual FP, no compte memòria econòmica, atempta contra la igualtat d’oportunitats i contra la cohesió social. Implanta unes revàlides que ens retornen al passat i desconfia del professorat perquè l’alumnat serà avaluat per agents externs. En definitiva, aplica sense miraments les polítiques neoliberals més retrògrades.

Per tot això, STEPV-Iv, FE CCOO-PV i FETE-UGT PV exigim un canvi radical de les polítiques per fer front a la crisi i reivindiquem altres mesures que prioritzen la reactivació econòmica i la creació d’ocupació. En educació, exigim la fi de les retallades que estan empitjorant les condicions de treball del professorat i afecten molt negativament a la qualitat de l’educació i, per tant, al futur del nostre alumnat, que està condemnat a l’emigració o a l’exclusió social.
I per això, és important que el professorat valencià de tots els sectors educatius secunde massivament aquesta vaga laboral i social. Perquè el futur de tots i totes està en joc.

Aquesta entrada ha esta publicada en ENSENYAMENT, MOVIMENTS SOCIALS. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s